banner

Hautaustoimisto

Kuinka toimin nyt?

Elämänkumppanin, vanhemman, lapsen tai läheisen ystävän menetys on yksi elämän järkyttävimmistä tapahtumista. Siksi on luonnollista tuntea itsensä eksyneeksi ja epävarmaksi siitä, mitä kuuluu tehdä ja missä järjestyksessä. Kysymykset kasaantuvat eikä aina tiedä, mistä vastauksia hakisi.

Älä epäröi ottaa yhteyttä hautaustoimistoomme riippumatta siitä, mihin tarvitset apua ja mitä kysymyksiä sinulla on.

Täältä voit ladata: Ohjeet hautajaisiin

Ta det lungt

Ota rauhallisesti

On aivan luonnollista olla huolissaan kaikesta siitä, mistä pitäisi huolehtia, kun on menettänyt läheisensä. Yksi neuvo on, että sinun ei tarvitse kiirehtiä tai tuntea stressiä. 
Ota rauhallisesti, ota yksi asia kerrallaan.

On kuitenkin joitakin asioita, jotka voit läheisenä joutua ottamaan vastuun melko pian. Kyseessä voi olla lemmikkien hoitaminen, postilaatikon tyhjentäminen, asunnosta huolehtiminen jne. Jos vainajaa on hoidettu sairaalassa tai hoitokodissa, tavarat tulee noutaa sieltä.

Jos perheessä on lapsia ja nuoria, on tärkeää, että he ovat mukana koko prosessissa. Heille on yhtä tärkeää kuin aikuiselle tuntea olevansa mukana tapahtumassa. Lapsella, joka näkee omin silmin tapahtuneen ja joka saa rehelliset vastaukset kysymyksiinsä, on täysin erilainen valmius kuin lapsella, jota on pidetty ulkopuolella. Mielikuvitus on yleensä paljon pahempi kuin todellisuus.

Anlita begravningsbyrån

Hautaustoimiston palkkaaminen

Kun olet valmis ryhtymään hautajaisten käytännön järjestelyihin, ota yhteyttä hautaustoimistoon. Hautaustoimistossa on ihmisiä, joilla on tietoa rutiineista kuolemantapauksissa ja jotka hoitavat kaikki käytännön asiat, joissa tarvitset apua.

Varaa aika vierailulle, tällä tavoin voimme varmistaa, että paikalla on henkilökuntaa. Teemme myös kotikäyntejä, jos se sopii sinulle paremmin.

Tietysti on tärkeää, että luotat hautaustoimistoon, jonka päätät palkata, mutta on myös tärkeää tarkistaa, että se on Hautaustoimistojen liiton jäsen. Hautaustoimistomme Uudessakaarlepyyssä ja Vöyrissä ovat molemmat jäseniä.

Finlands Begravningsbyråers Förbund rf.
Finlands Begravningsbyråers Förbund rf.

Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry

Hautaustoimistojen liittoon kuuluu noin 300 hautaustoimistoa. Liitto on hautausalan organisaatio, joka on perustamisestaan 1942 lähtien pyrkinyt suojelemaan ja kehittämään hautauskulttuuria Suomessa. 

Liitto muodostaa yhdistävän linkin jäsenten välille ja pyrkii kehittämään hautausalan palveluita ja turvaamaan korkean ammattitaidon ylläpitämisen. Hautaustoimistojen liitto seuraa hyvien liiketoimintatapojen ylläpitämistä ja torjuu kaikkia alan vahingollisia suuntauksia.

Vad kostar en begravning?

Paljonko hautajaiset maksavat?

Yksi yleisimmistä ja ehkä myös vaikeimmista kysymyksistä!
Hautajaisten kustannuksissa on niin monia tekijöitä:

  • minkä arkun / uurnan valitset
  • tarvitaanko useita tai pitkiä kuljetuksia
  • kuolinilmoituksen koko ja se, ilmoitetaanko useissa sanomalehdissä
  • seurakunnan palkkiot ja kulut
  • onko olemassa valmis hautakivi vai täytyykö hankkia uusi
  • muistotilaisuuteen osallistujien määrä
  • mm. mm.

Jos tarkastellaan vain hintaa, noin 1000 € saattaa riittää. Silloin on jätetty pois useimmat asiat paitsi yksinkertainen arkku ja kuljetus lähimmälle hautausmaalle ilman siunaustilaisuutta.

Katso hinnastomme

Hyvä tietää

Täällä pyrimme vastaamaan yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta täältä, voit ottaa meihin yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

Kysy kysymys

Onko läheinen kuollut? Olemme täällä sinua varten.

Tarjoamme täydet hautajaispalvelut.

Ota yhteyttä